Sony presenteert eerste kwartaalcijfers

J (SocialDisorder)
Sony heeft zoals elk jaar haar cijfers van het eerste kwartaal gepresenteerd. Het eerste kwartaal deed Sony behoorlijk goede zaken. De inkomsten bedroegen 99,8 miljard yen, tegenover 27 miljard yen vorig jaar. Dit was vooral te danken aan de zwakke yen en een verhoogde afzet van LCD televisies. Aan het begin van het kwartaal verwachtte Sony aan het eind van het financiële jaar 320 miljard yen aan inkomsten te genereren. Deze verwachting zal niet worden bijgesteld.

De verkopen van de games-divisie van Sony steeg met 60%. 70% van de totale verkopen was afkomstig van hardware en accessoires. De PS2 kende een stijging in verkoopcijfers, de PSP verkocht ook meer dan vorig jaar, de PS3 verkocht licht onder verwachting.

Op het gebied van software verkopen PSP-titels minder goed dan je mag verwachten op basis van de hardware-sales. Verkoop van PS2 software is gestegen, Sony gaat het aantal PS3 titels verhogen en ook kwalitatief verbeteren. Het verlies in de games-divisie ging omhoog van 2,4 miljard yen naar 29,2 miljard yen.

Ook in de games-divisie blijven de verwachtingen onveranderd. Dit betekent dat men verwacht aan het eind van het financiële jaar 250 miljoen software-titels, 10 miljoen PS2-consoles, 9 miljoen PSP-handhelds en 11 miljoen PS3-consoles te hebben verkocht.

Men verwacht ook de 65nm CELL-chip in november-december in de retail-channel te hebben. Deze chip is goedkoper om te produceren, wat de verliezen op de hardware zal beperken.