ViDOC over filmpjes maken in Halo 3

Maarten (kepler)
Bungie heeft vandaag de tweede ViDOC (video-document) uitgegeven en deze keer gaat het over de saved films en de forge in Halo 3. Het filmpje duurt ongeveer acht minuten en laat verschillende aspecten zien van beide functies.

In de saved film functie kun je screenshots nemen en filmpjes maken. Tijdens de replay heb je volledige controle over de camera; waarbij je kunt kiezen uit vrij rond 'vliegen' met de camera, third-person view of gewoon first-person. Het is mogelijk om de tijd te vertragen en te versnellen om zo mooie filmpjes te maken. De bedoeling van Bungie is geweest om de toffe momenten vast te leggen en voor iedereen beschikbaar te maken in de game zelf, en niet op een externe site.

Er werd een klein stukje getoond van de Forge, waarbij de speler de controle heeft over alle elementen aanwezig in de map. Het is mogelijk om allerlei elementen in een multiplayer-game aan te passen: zoals de spawnpunten, vlag-locaties, wapens, voertuigen, enz. Volgens Bungie zullen er multiplayervarianten ontstaan waaraan zij zelf nooit hebben gedacht.

De documentaire is te vinden op de Xbox Live Marketplace, maar ook via onderstaande links:

ViDOC (WMV Large)
ViDOC (WMV Medium)
ViDOC (WMV Small)