[TGS] Negen PS3 titels krijgen rumble, SIXAXIS is niet meer

Maarten (Moart)
Gisteren was dan eindelijk na veel gedoe de kogel door de kerk. De PlayStation 3 controller krijgt een rumble funtie. Sony Computer Entertainment baas Kaz Hirai wist vanochtend op zijn Keynote speech te melden dat in totaal negen PlayStation 3 spellen op de TGS een rumble functie krijgen. Zo zullen onder andere Devil May Cry en Metal Gear Solid 4 gaan trillen. Tevens is de naam SIXAXIS uit het raam en mogen we eindelijk gewoon weer spreken over de Dualshock 3.

Vanaf november dit jaar kunnen Japanners de rumble gaan verwachten. Mensen in Europa en Amerika moeten nog even wachten tot de lente van 2008. Specifieke data zullen later bekend worden gemaakt.

De rumble in de PlayStation 3 controller is een veelbesproken onderwerp. Sony beweerde in eerste instantie dat het te lastig was om te combineren met de tilt-functie van de SIXAXIS. Later werd een rechtszaak om de technologie een centrale factor in het ontbreken van een rumble functie. Met de Dualshock 3 hebben zij deze problemen weten te overkomen, aldus Kaz Hirai.