Details over Rock Band-bundel bekend

J (SocialDisorder)
Hoewel we er in Europa nog tot 2008 op zullen moeten wachten, kan de VS half november tekeer gaan in Rock Band op de PS3 en X360. Harmonix heeft nu bekend gemaakt wat je in de bundel mag verwachten. De geruchten die we eerder plaatsten blijken nu definitief waarheid te zijn, alleen de prijs is niet officieel bekend.

De bundel zal bestaan uit één microfoon, één drumkit en een gitaar. De microfoon en drumkit worden op je PS3- of X360-console aangesloten met een USB-aansluiting. De PS3-versie zal een draadloze gitaar in de doos hebben, terwijl de X360-versie ook de gitaar met draad op de console aan moet sluiten. Aangezien de X360 over slechts drie USB-poorten beschikt (twee vooraan, één achterop) levert Harmonix een USB-hub bij de X360-versie van de bundel, zodat je in ieder geval met vier bedrade instrumenten kunt spelen. Draadloze gitaren voor de X360 zullen wel los te koop zijn.

De reden voor dit verschil tussen de twee bundels ligt volgens Harmonix-mede-oprichter Alex Rigopulos bij Microsoft en diens licentie-constructie voor draadloze controller. Om de beide bundels voor dezelfde prijs aan te kunnen bieden, moest de draadloze X360-gitaar plaats maken voor z'n broertje met draad.