Gran Turismo 5 Prologue zal op BluRay en PSN verschijnen

Maarten (kepler)
Het meeste van Gran Turismo 5 Prologue was al langer bekend, maar het is nu officieel bekend gemaakt. GT5: Prologue zal voor het einde van het jaar uitkomen, maar nog niet bekend was dat het spel zowel op een BluRay-schijfje en op het PlayStation Network zal uitkomen.

De game zal 40+ auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er vijf circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.

Een andere opvallende feature is Gran Turismo TV. Via dit 'TV-kanaal' op de PS3 zul je exclusieve beelden zien over auto's en alles er om heen. Wat voor programma's we kunnen verwachten is nog niet precies bekend. Online Dealership zorgt voor een directe online link met autofabrikanten waar je informatie kunt vinden over de auto's.

Over een prijs werd nog niks gezegd, maar de verwachting is dat het wel geld zal gaan kosten. Een BluRay-schijfje is natuurlijk niet gratis, en winkeliers zullen weinig verkopen als de game gratis te downloaden is via het PSN. Maar misschien kan Sony ons nog verrassen en maken ze het toch gratis.