Verbeterde Xbox 360 onderweg deze kant op

Christophe (SpankmasterC)
Dat er een 65 nanometer versie van de Xbox 360 zou komen is geen nieuws. Dat de eerste lading al geproduceerd is en ergens op een boot ligt echter wel.

Dus bij deze: de eerste lading Xbox 360 consoles met chips gebakken op 65nm zijn geproduceerd, zijn op dit moment aan boord van een schip, en zullen dus binnen afzienbare tijd in Europa/Amerika/Azië aankomen.

Volgens The Inquirer is er geen uiterlijk verschil tussen de nieuwe en de oude 360, het enige wat verschilt is de voeding die minder krachtig hoeft te zijn voor de 65nm versie. Om deze reden is de aansluiting dan ook veranderd, zodat een oude voeding niet op een nieuwe 360 wordt aangesloten.

Let wel: The Inquirer is een technologie roddelsite, ook al hebben ze wel soms goed ingelichte bronnen. Daarnaast zitten er ook rotte bronnen tussen, dus neem dit alles met een aardige korrel zout. Daarentegen heeft de CEO van Chartered (een van de chipbakkers in dienst van Microsoft) al gemeld dat de 65 nanometer productie al twee kwartalen op gang is, dus heel gek zou het niet zijn dat de eerste lading(en) 360s klaar zijn om verscheept te worden.


Spot de Xbox!