Zorg voor je favoriete Disney-figuur in Disney Friends

Morthill
Met het succes van Nintendogs op het oog komt Disney nu met haar eigen "zorg voor je huisdier"-simulatie: Disney Friends. In Disney Friends zul je vriendjes kunnen worden met Stitch, de blauwe alien uit Lilo & Stitch, Dory, de vergeetachtige vis uit Finding Nemo, Simba, de kleine leeuw uit "The Lion King" en Winnie de Pooh. Craig Relyea, vice president, marketing voor Disney Interactive Studios, zag een goede toekomst voor de game:

"As kids of all ages play Disney Friends, they’ll build friendships with beloved Disney characters, taking on the responsibility of caring for and nurturing another being. Disney Friends goes beyond simple pet simulations as players team up for adventure with their Disney friends while exploring classic film locations and re-enacting memorable scenes."

Door middel van het touch screen en de microfoon kun je het gedrag van de karakters beïnvloeden. Je zult hiervoor hulp krijgen van Tinkerbell, de fee uit Peter Pan. Je zult met de karakters op avontuur kunnen gaan in omgevingen die uniek zijn voor de film waar ze ook in spelen. Door de interne klok van de DS zal er ook een dag- en nachtcyclus en zullen er speciale feestdagen zijn.

De game zal in voorjaar volgend jaar in de Amerikaanse en Japanse winkels verschijnen. Hier in Europa kunnen we in oktober al gaan spelen met onze vriendjes.