Douane VS houdt actie tegen modchips

Roy
De douane in de VS is ruim dertig locaties binnengevallen op zoek naar modchips en apparaten die consoles in staat stellen gekopieerde versies van spellen te draaien.

De Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement had een huiszoekingsbevel voor 32 verschillende locaties, verdeeld over 16 verschillende staten.

De actie was gericht op importeurs, installateurs, verkopers en distributeurs van naar de VS gesmokkelde illegale apparatuur die het afspelen van illegale spellen op onder andere de Wii, PlayStation en Xbox mogelijk maken. Voordat de douane tot deze actie overging was er eerst een groot onderzoek dat een jaar duurde. Het was de eerste keer dat een dergelijke actie door de douane in de VS gehouden werd.

ICE heeft bij de actie onder meer hulp gekregen van departement Computercriminaliteit en Intellectueel Eigendom van het Amerikaanse Ministerie van Justitie en van diverse bedrijven.

'Deze misdrijven kosten ondernemingen jaarlijks miljarden dollars en failiteren andere lagen van criminaliteit, zoals smokkelen, softwarepiraterij en witwassen van geld, aldus Julie Myers van de afdeling Homeland Security bij ICE. Microsoft sprak in een verklaring haar ondersteuning uit voor de actie van ICE.