Xbox 360-gebruikers claimen $5 miljoen voor bekraste discs

Morthill
In Zuid-Californië hebben twee bewoners, Christine Moskowitz en Dan Wood, een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft. De mensen claimen dat het bedrijf:"improperly and/or negligently manufactured the Xbox 360 console in a manner that causes the expensive game discs ... to be scratched, rendering the games unusable,"
Deze aanklacht volgt snel na die van vorige week in Florida, toen Microsoft ook al van hetzelfde werd beschuldigd. Moskowitz en Wood willen met deze rechtszaak maarliefst $5 miljoen claimen. Eerstgenoemde geeft als argument dat ze in maart van 2006 een Xbox 360 had gekocht voor haar zoon. In de maanden na aanschaf van een aantal games raakten deze bekrast en konden niet meer afgespeeld worden. Wood claimt dat hij in december 2006 een 360 kocht en dat deze al vrij snel zijn exemplaar van Splinter Cell beschadigde.

Wood en Moskowitz leggen de schuld bij Microsoft, omdat het bedrijf in zijn queeste sneller te zijn dan Sony en Nintendo de console gerusht heeft en niet fatsoenlijk afgewerkt. Microsofts reactie is dat het bedrijf niet veel klachten heeft gehad over dit probleem, ondanks de vele miljoenen consoles in de omloop.