Peter Moore van Microsoft over de concurrentie

Niels (Boris-The-Blade)
Topman Peter Moore van Microsoft heeft in een interview met Engadget en Joystiq uitspraken gedaan over de Wii en de PS3. In tegenstelling tot het standaard modder gooien lijkt Moore redelijk oprecht te zijn bij het antwoorden. Zo geeft hij aan dat hij de Wii een goede console vindt en hij dankt Nintendo voor het aantrekken van casual gamers. Wel vreest Moore voor het gebrek aan third party titels op de Wii. De first party games zijn bij Nintendo altijd zo sterk geweest dat games van andere ontwikkelaars daar moeilijk tegen op kunnen boksen.

Over de PlayStation 3 zegt Moore dat het op zich een goede console is, maar dat de spelcomputer nog steeds goede titels mist. De vraag naar de console is er volgens hem wel, maar door het gebrek aan spellen koopt niemand hem. Hij ziet daar pas verandering in komen zodra Killzone of de nieuwe Metal Gear Solid verschijnen.

Het complete interview is hier te lezen. Onder andere de E3, de tattoeages van Moore en de problemen die de Xbox360 heeft komen ter sprake.