Features en screens van Burnout: Paradise

J (SocialDisorder)
Criterion is voornamelijk bekend van de Burnout-serie, en na een totaal andere game gemaakt te hebben (de shooter Black), is het team helemaal terug met een nieuwe next-gen Burnout getiteld "Paradise". Paradise zal zich afspelen op een eiland van 30 vierkante mijl (ongeveer 46 vierkante kilometer).

Elke racer moet tegenwoordig online mogelijkheden hebben, en Burnout: Paradise zal ook in die afdeling niets tekort komen. Het starten van een multiplayer-race gebeurt echter niet via een lobby of een menu. Je rijdt naar een verkeerslicht, je opent je in-game buddy-list, je nodigt iemand uit en je multiplayer-race kan beginnen. Dit werd op de PS3 getoond, maar zal ook op de 360 gaan werken.



Als je wilt kun je ook naar een willekeurige straat rijden (elke straat heeft een eigen naam), de "Road Rules" bekijken, en besluiten of je mee wilt racen. "Road Rules" tonen onder meer de toptijden die gereden zijn in die straat, of het grootste aantal crashes die gehaald zijn. Deze races bieden je de mogelijkheid om nieuwe auto's en andere items te unlocken.

Criterion wil de flow van de game zo hoog mogelijk houden, en dus het aantal menu's zo laag mogelijk. Als resultaat zul je naar verschillende winkels moeten rijden om bijvoorbeeld onderdelen of een verse laklaag te halen.
Burnout: Paradise zal bovendien gebruik maken van PlayStation Eye en diens equivalent Xbox Vision om een foto te maken van je tegenstander als je zijn auto laat crashen.

Tot slot heeft Criterion ook een nieuwe crashmode geïntroduceerd. Dit keer heet het de "Showtime Mode" en het wordt geactiveerd door L1 en R1 in te drukken bij een crash. Het laat je je crash tot in vrijwel het oneindige rekken totdat er niet veel meer van je auto over is dan een paar rubberen strips die ooit je banden waren.