Heavy Rain op de Tokyo Game Show?

Niels (Boris-The-Blade)
Ontwikkelaar Quantic Dream zal op de Tokyo Game Show meer uit de doeken doen over hun exclusieve PS3 project. In een interview met het Franse Overgame verteld Guillaume de Fondaumiere van Quantic over het project.

Er is een grote kans dat het hier gaat om de game die bekend staat als Heavy Rain, omdat het onwaarschijnlijk is dat de ontwikkelaar tegelijkertijd aan twee verschillende PS3 exclusives werkt. Veel mensen waren tijdens de E3 in 2006 onder de indruk van een demo filmpje van Heavy Rain, waarin de overweldigende graphics en de weergave van emotie geshowd werden. Vandaar dat de verwachtingen hooggespannen zijn en er veel over het spel gespeculeerd wordt.

De game zal hoogstwaarschijnlijk écht PS3 exclusief blijven, omdat Quantic met het project het maximale uit de PS3 wil halen, waardoor het uitbrengen van de game op de 360 of de Wii lastig wordt.

Of het Heavy Rain is waar tijdens de TGS meer over bekend wordt gemaakt zal nog moeten blijken, maar volgens Fondaumiere gaat het niet om de naam van het spel, maar de inhoud. Volgens hem is het interessanter wat voor soort game het wordt dan hoe het heet.