'Xbox 360 heeft failure-rate van 30%'

J (SocialDisorder)
Vrijwel elke 360-gamer heeft er van gehoord: de Red Ring of Death. Als we de software-reus uit Redmond moeten geloven zijn die berichten over kapotte consoles overtrokken en doet de 360 het gewoon.

SmartHouse, een site over lifestyle technologie, heeft na een enquete vastgesteld dat de failure-rate van 360-consoles rond de 30% moet liggen volgens schattingen van de winkeliers. SmartHouse ontving ook ruim honderd emails met verhalen van mensen die klachten hadden over hun 360 en de afhandeling ervan. Één van de verhalen vertelt van een klant die een 360-console ter reparatie had aangeboden en een compleet andere en vooral vieze console er voor terug kreeg.
Bij zijn klacht hierover was het antwoord vanuit MS simpelweg dat zij zich aan de voorwaarden hadden gehouden, maar dat het nagekeken zou worden en het resultaat zou doorgebeld worden. Het beloofde telefoontje is echter nooit gekomen.
Maar ook halfbakken reparaties, tweedehands consoles die als gerepareerden worden teruggestuurd en een onwelwillende support-desk zitten tussen de vele klachten die de site mocht ontvangen.

Het statement van Microsoft is echter nog altijd:

There is not a single root cause or systemic issue with any Xbox 360 console but we continue to look at ways to make improvements to our products and services.


Don't focus on the failure rate. Focus on the support we are providing.