3D Realms presenteert Earth No More

Maarten (Moart)
Gisteren kwam er al wat info binnendruppelen over 3D Realms' volgende grote project. Terwijl zij nog steeds bezig zijn met Duke Nukem Forever, hebben ze de supervisie over een aantal ex-Max Payne developers die op dit moment bezig zijn met Earth No More.

Earth No More is een shooter welke zich afspeelt in een vervallen wereld, die nog het meeste doet denken aan 28 Days Later meets War of the Worlds zonder het buitenaarde gespuis. Het verhaal begint in een klein dorpje in New England wat totaal in quarantine is gezet nadat er overal rode wortels uit de grond zijn ontsprongen. Je zult in de schoenen stappen van een jonge knaap die wordt bijgestaan door vier vrienden die allemaal temidden van deze enge uitbraak moeten zien te overleven.

Elk van je vrienden heeft een eigen persoonlijkheid en verleden en deze zullen zich dan ook serieus moeten gaan ontwikkelen middels het verhaal vordert. De spil hierbij zal de interactie met deze vriendengroep worden. Grote woorden van 3D Realms, want volgens hen zal dit interactiesysteem dat van Mass Effect kunnen toppen.

Natuurlijk zul je ook de strijd aan moeten gaan met de dreigingen die je tegenkomt en 3D Realms is het beu dat spellen altijd gaan over de "Lone Hero". Wapens zullen zo gemaakt worden dat je teamwork nodig hebt. Zo zal het wapen de 'Linker' werken als de spokenzuiger uit The Ghost Busters. Als je de stralen combineert zal de kracht uiteindelijk veel groter zijn dan dat je alle wapens apart zou hebben gebruikt. Op deze manier zal de nadruk op teamwork worden gelegd zonder dat het spel een squad based shooter wordt. Door deze middelen wil 3D Realms de groepsdynamiek overbrengen die we ook kennen uit films als Alien, The Thing en Invasion of the Body Snatchers.

We moeten echter nog wel even wachten op Earth No More. Het spel staat pas voor 2009 in de planning voor de PC, Xbox 360 en PS3.