Electronic Arts gaat reorganiseren

J (SocialDisorder)
De game-reus Electronic Arts zal binnenkort compleet ondersteboven getrokken worden om de efficiëntie te verhogen. Zo zal EA onderverdeeld worden in vier units: Sports, Casual, Sims en overige games. Deze reorganisatie moet er voor zorgen dat beslissingen sneller genomen kunnen worden, wat weer resulteert in een snellere plaatsing van de games in de markt. Ook zullen de units experimenteler kunnen opereren, wat de lange-termijn-plannen van EA ten goede moet komen.

EA Games zal onder de leiding van Frank Gibeau komen, en bekende franchises als Battlefield, Command & Conquer en Need for Speed gaan ontwikkelen.
Joel Linzer, executive vice-president bij EA Sports, zal tijdelijk de leiding over de sport-afdeling gaan geven. Sportspellen als Madden, Tiger Woods en NASCAR zullen door deze unit ontwikkeld worden.

De Casual Games unit zal onder meer GSM en online games gaan produceren onder leiding van Kathy Vrabeck, voormalig hoofd van Activision Publishing.
The Sims krijgen hun eigen unit, die zich dus helemaal op de Sims-franchise kan storten.

Oorzaak van deze reorganisatie is een experiment met The Sims, die al enige tijd een eigen unit binnen EA hadden. Dit had een dermate positief effect op de franchise en de omzet dat men besloten heeft dit model in de gehele organisatie door te voeren.

Deze vier units zullen ondersteuning krijgen van twee overkoepelende groepen binnen EA: Central Development Services en Global Publishing.

De rol van Central Development Services binnen EA zal bestaan uit het ontwikkelen van technologische voorsprongen op de concurrentie en uitbreiding van EA online.
Global Publishing zal zich bezighouden met planning, marketing, verkoopcijfers en distributie in Azië, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.

Er zullen geen banen sneuvelen als gevolg van de reorganisatie.