Meer informatie SimCity Societies

Bernd (Retuobak)
Tijdens de 1UP yours podcast van 1UP.com kregen we een klein voorproefje van 1UP's preview van het nieuwste deel in de SimCity serie, SimCity Societies. Dit deel, dat voor het eerst niet door Maxis wordt ontwikkeld, blijkt een aanzienlijk andere richting in te slaan. Bij EA was men er van overtuigd dat men weinig meer kon met de tradtionele city building sim formule, er was nog maar weinig toe te voegen aan de formule dat fans zou overhalen een volgend deel te halen. Om deze reden heeft men besloten een drastisch andere richting in te slaan.

In societies zal de speler de mogelijkheid hebben om de maatschappij helemaal naar zijn of haar wens te vormen. Wil je een superhappy land maken? Dan kan dat. Wil je liever een totalitaire dystopische staat bouwen? Dan is dat ook helemaal mogelijk. En natuurlijk heb je daar ook overgangen in, zo demonstreerden de developers aan de mensen van 1UP een zeer tevreden en utopische maatschappij. Hierin plaatsten ze het gebouw van de gedachtenpolitie, waar direct een aantal burgers gerecruteerd werden. Deze verlieten later het gebouw weer gehuld in zwarte regenjassen om op straat clowns en mime-spelers op te pakken en ze in goulags te stoppen.

Een ander feitje dat men wist te onthullen was dat je niet meer zal 'zonen' zoals in voorgaande SimCity delen. De speler zal alle gebouwen gewoon zelf plaatsen zoals bijvoorbeeld in een City Life in plaats van residentiële, commerciële en industriële zones waar vanzelf gebouwen verschijnen.

Als laatste liet men nog weten dat we binnenkort een video special kunnen verwachten van de game. En dat de game er nu al zeer goed uit zag met een grote drawdistance, dit zou tevens één van de redenen zijn dat SimCity Societies een PC-only project is.