Blizzard doet aan goede doelen

J (SocialDisorder)
Grote commerciële bedrijven hebben nog wel eens de naam ijskoud zaken voor menselijke emotie te laten gaan. Als je naam Blizzard is helpt dat natuurlijk ook niet.

Toch bewees dit bedrijf onlangs dat zij het hart op de juiste plaats te hebben door hun medewerking aan de "Make-A-Wish"-foundation, in Nederland opererend onder de naam Stichting Doe Een Wens, toe te zeggen. Deze stichting maakt zich hard voor kinderen met een ernstige ziekte, en doet er alles aan om hun grote wens uit te laten komen, wat deze ook moge zijn.

De tien jaar jonge World of Warcraft spelende Ezra Chatterton heeft een hersentumor die niet geopereerd kan worden. Toen twee weken geleden de Make-A-Wish-foundation belde om te vragen wat hij het liefst zou willen, wist hij direct het antwoord. Hij wilde graag naar Blizzard om te vragen of ze een karakter met zijn specificaties konden maken.

Hij verwachtte er echter niet veel van, hooguit een conference call van Blizzard, wat hij echter kreeg was veel meer dan dat. Niet alleen kreeg hij een tour door het Blizzard kantoor in Irvine, hij mocht samen met Jeff Kaplan, lead designer van het World of Warcraft team, zijn karakter helemaal aanpassen en zelfs een compleet nieuw karakter en wapen verzinnen. Hierna werd Ezra naar de studio gebracht om de stem van het nieuwe personage in te spreken. Vervolgens werd Ezra's hond Kyle in de game gezet en van zijn personage, genaamd Ahab Whitefoot, the Old Ranger, een quest-giver gemaakt.

Ezra's karakter, genaamd ePhoenix, werd vervolgens van level 63 naar level 70 gezet en vervolgens uitgerust met een nieuwe kruisboog die 300 damage over 10 seconden doet, geheel naar specificaties van Ezra. Kaplan wilde nog aan de omschrijving toevoegen "Finely crafted to Ezra's specifications." maar dat ging Ezra te ver. Hij wilde niet opscheppen. Ze besloten om Ezra's naam te vervangen door ePhoenix. De kruisboog zelf is uniek en enorm moeilijk te krijgen, zo legde Kaplan uit.

De hele dag duurde zo'n zeven uur en was een ware uitputtingsslag voor Ezra door z'n ziekte. Hoewel hij er tijdens de dag zelf niets van merkte door z'n enthousiasme, was hij aan het einde van de dag uitgeput. Toen Kaplan vroeg waarom hij WoW zo leuk vond, was het antwoord voor de hand liggend.

No matter how crappy things are going on the outside, in the real world, he can be strong and successful and really turn heads in WoW.

Het WoW-team is nu druk bezig om alle aanpassingen aan de game door te voeren, en verwacht binnen vier weken de update met alle nieuwe content klaar te hebben.