MiiFA 08

J (SocialDisorder)
FIFA 08 gaat gebruik maken van de Mii's die in je Nintendo Wii-console zitten. Je zal echter niet met een Barcelona-shirtje te aanschouwen zijn terwijl je die wereldgoal tegen Bayern München maakt in de finale van de Champion's League, maar wel in de multiplayer minigames die de game met zich meedraagt.

Deze minigames zijn ontworpen voor "family members whose idea of a keeper is a boyfriend who brings flowers". Voorbeelden van minigames die FIFA 08 zal kennen zijn rhythm-games waarbij je de bal moet hooghouden, de Wii-mote in een bepaalde richting slaan als de bal in een circel valt en tafelvoetbal. Tevens is er een shootout waarbij spelers om beurten mogen schieten, en de speler met de laagste score de volgende keeper speelt. Een klein beetje aansporing om deze games te spelen is er ook: uiteindelijk zul je "Ronald-mii-nho" unlocken.

Je kunt op de Wii-versie van FIFA 08 gelukkig ook nog gewoon voetballen, hierbij zijn diverse knoppencombinaties van de traditionele controller vervangen door handgebaren. Hoe en of dat werkt, kun je waarschijnlijk traditiegetrouw in het najaar zelf ontdekken, als de game in de winkel ligt.