Politie ziet Lara Croft pop aan voor gewapend persoon

Niels (Boris-The-Blade)
David Williams had er om kunnen lachen als hij het niet zo eng had gevonden. De Engelsman werd deze week 'slachtoffer' van een politie-inval in zijn huis. Hij had de politie gebeld na een reeks van vervelende telefoontjes te hebben ontvangen. Maar toen de agenten arriveerden dachten ze binnen een gewapend persoon te zien en schakelden ze versterking in.


David Williams

De straat rondom zijn huis werd afgezet en een gewapende politie eenheid drong het stulpje van de familie Williams binnen om de verdachte op te pakken.

Gelukkig ging het niet om een echte gewapende crimineel, maar om een levensgrote pop van Lara Croft. Williams had als eigenaar van een computerwinkel de dummy mee naar huis genomen om hem te verkopen op E-bay. De Kunststof Lara stond slecht zichtbaar in de voorkamer en werd door een agent als een persoon met een pistool geïdentificeerd.

Williams is achteraf niet heel erg blij met de inval, want na het politie optreden kreeg hij geen verontschuldiging, maar een dertien uur durend verblijf in de cel. De Lara Croft pop is in beslag genomen en dient als bewijsmateriaal. Williams kan mogelijk zelfs een aanklacht voor verboden wapenbezit tegemoet zien, omdat imitatie wapens ook bij wet verboden zijn.

Volgens de woordvoerder van de politie is de operatie correct uitgevoerd en werd er gewoon procedure gevolgd. David Williams is het daar niet mee eens en is nog in overleg met zijn advocaat of hij een schade claim gaat indienen.



'De gewapende verdachte is een jonge roodharige vrouw met cup F en hotpants'