Square-Enix komt met nieuwe RPG: The Last Remnant

Roy
Square-Enix is naast het uitbrengen van heel veel Final Fantasy games ook bezig met het maken van nieuwe games. Dit blijkt uit de aankondiging van The Last Remnant, een nieuwe RPG voor Xbox 360 en PS3.

The Last Remnant is de eerste game van Square-Enix die gebruik gaat maken van de Unreal 3.0 engine. In The Last Remnant (het laatste restant) zijn er twee hoofdpersonen: Rush Sykes (een Japans personage) en 'The Conqueror' (een Westers personage). Door het gebruik van deze twee personages moet de game voor zowel het Japanse publiek als het Westerse publiek interessant zijn.

De wereld waarin de game zich speelt bevat vier bevolkingsgroepen: Yama (vis-achtigen), Mitra (Mensen), Qsiti (Mens-achtigen) en Sovanni (Kat-achtigen met vier armen).

De game zal qua gameplay vergelijkbaar zijn met Final Fantasy XII. De basis is turn-based, maar het is veel actievoller. Daarnaast zullen er in de game QTE ('Quick Time Events') zijn, vergelijkbaar met games als God of War dus.

Tot slot de beelden van de game. Deze zijn helaas van slechte kwaliteit omdat het foto's van een magazine zijn. Zodra de Square-Enix Party is geweest (begint 12 mei in Japan) zullen er waarschijnlijk betere beelden uitkomen: