Video Marketplace in EU misschien in 2007

Morthill
Bedrijven leggen zelden hun prioriteit bij Europa als het aankomt op releases. Games komen van een paar dagen tot een paar maanden later hier uit dan in Amerika en Japan, consoles worden later gelaunched en zelfs veel functionaliteiten worden eerst beschikbaar gemaakt voor andere markten. Hetzelfde zo voor de Video Marketplace van Microsoft. In november van 2006 was deze al beschikbaar in de States, maar wanneer deze naar Europa komt is nog steeds onduidelijk.

In een interview met 360zine gaf Robin Burrowes, Xbox Live product manager in de UK en Ierland, het volgende aan:“The answer is yes, it will come to Europe. What I can’t talk about is when it will come over here. It is my personal goal to get this on the service as soon as physically we can do this. We hope to have some content that hits in 2007, but no promises at this current time.”

Waarschijnlijk zijn er dus gesprekken met distributeurs in Europa. Het enige voordeel dat we hebben in Europa door al dit wachten, is dat we waarschijnlijk niet zoveel problemen hebben met het systeem als de Amerikaanse gamers. Deze hadden namelijk last van overbelaste servers, downloads die mislukten waar wel voor betaald was en rare berichten.