[Update] Ubisoft: Conviction kan niet op de PS3

Richard (Richardfun)
Eerder vandaag kon je bij FOK!games scans zien van de nieuwe Splinter Cell game, Splinter Cell: Conviction. De scans waren uit een Fins tijdschrift en de tekst was voor de meeste mensen dan ook niet te begrijpen. De site Mygen heeft nu echter wel een vertaling van de tekst uit het tijdschrift, en in de tekst staan enkele opmerkelijke feiten over de nieuwe Splinter Cell.

Zo zal de game niet langer draaien om 'sneaken' in het donker. In plaats hiervan moeten we ons volgens Ubisoft een meer 'James Bond' achtige setting voorstellen, waarbij je dus ook prima bij daglicht ergens kunt infiltreren, zolang je dit maar onopvallend doet. Daarnaast zouden zo goed als alle objecten in de omgeving te manipuleren zijn en kan Sam bijvoorbeeld in een 'melee' gevecht spullen uit z'n omgeving gebruiken om naar z'n tegenstanders te gooien. Denk hierbij aan het gebruiken van een stoel als wapen, of het smijten van een printer richting de dichtstbijzijnde vijand.

Tenslotte waren er nog nog wat vrij negatieve woorden voor Sony en de PS3. Conviction zal op de consoles exclusief verschijnen voor de Xbox 360, en dit is volgens Ubisoft mede wegens technische redenen. De geinterviewden wisten te vertellen dat ze veel minder met de game zouden kunnen doen als ze multi-platform waren gegaan, en zelfs als de game een PS3 exclusive was zouden ze er minder mee kunnen dan nu op de Xbox 360.

Update
Er is iets meer duidelijkheid gekomen wat betreft deze uitspraken van Ubisoft. Had Ubisoft de game zowel voor PlayStation 3 als Xbox 360 ontwikkeld dan zou de belichting van de game hier onder geleden hebben. Er is echter niks bekend over hoe de game er uit had gezien als men hem enkel voor de PS3 had geproduceerd. Een ander opmerkelijk feitje dat bekend werd is dat de game nog altijd de originele Splinter Cell engine gebruikt, die op zichzelf weer een aangepaste Unreal Engine 2 is. Over het algemeen werd verwacht dat men zou overstappen naar de Scimitar engine, die ook gebruikt wordt voor Assassin's Creed, of dat men zou kiezen voor een aangepaste Unreal Engine 3.

Met dank aan Nebo voor het melden van deze update