Nieuwe game uit de stal van LucasArts: Fracture

Richard (Richardfun)
In augustus 2006 is LucasArts een samenwerkingsverband aangegaan met Day 1 Studios, een ontwikkelaar uit Chicago die onder andere verantwoordelijk is voor de Xbox 360 versie van F.E.A.R. Vandaag is bekend geworden wat voor game Day 1 Studios voor LucasArts zal gaan ontwikkelen: Fracture. Fracture zal zich afspelen in de toekomst, in 2161 om precies te zijn. In de game hebben meerdere natuurrampen, zoals een gigantische aardbeving, de VS getroffen en als gevolg hiervan is de VS letterlijk in tweëen gesplitst. Het oostelijke gedeelte noemt zichzelf de Atlantic Alliance, en werkt nauw samen met Europa. De westelijke staten voelden zich kennelijk meer aangetrokken tot Azië en staan bekend als de Republic of Pacifica.





Als het spel begint is er net een oorlog uitgebroken tussen de twee nieuwe naties. Jij zal als speler in de huid kruipen van Mason Briggs, een soldaat van de Atlantic Alliance. De soldaten van de Atlantic Alliance maken veelvuldig gebruik van zogenaamde 'cybernetic augmentation', en de Republic of Pacifica geeft de voorkeur aan genetische manipulatie. LucasArts beweert dat de omgevingen in de game door Briggs, die explosieven expert is, flink 'aan te passen' zullen zijn. Zo zal je bijvoorbeeld als je een onverwoestbare muur tegenkomt met behulp van explosieven simpelweg een tunnel kunnen creëeren om onder de muur door te gaan.




Naast bovenstaande screenshots is er ook al een teaser trailer uit, die je hieronder kan bekijken:

De game staat op het moment gepland voor een release in de zomer van volgend jaar en zal uitkomen op de Xbox 360 en Playstation 3.