Moeder verwaarloost kinderen vanwege Final Fantasy

Roy
Dat niet alleen kinderen en pubers gamen weten we ondertussen wel. Ook oudere mensen en mensen met kinderen spelen regelmatig een potje. Dit brengt overigens nieuw gevaar met zich mee, kinderverwaarlozing.

De Amerikaanse Kay Johnson, moeder van twee kinderen, was verslaafd aan Final Fantasy XI welke ze speelde op de PC. Regelmatig kwamen haar kinderen haar om hulp, eten en drinken vragen, maar ze was te druk met de game: My children would come up to talk to me and I'd say, "wait, wait, Mom's busy. I'll be done in a minute... just give Mommy another minute".

Ook haar man speelde veel, misschien nog wel meer dan Kay zelf. Ze waren zo druk met de game dat ze alles met creditcard betaalden en gestopt waren met werken. Hierdoor brachten ze zichzelf in grote geldproblemen.

Op den duur kon het niet langer zo en zocht Kay hulp. Waardoor ze precies tot inzien kwam is niet bekend. Wel is bekend dat Kay cold turkey is afgekickt, niet langzaamaan minder spelen, nee, gewoon de gamediscs vernietigen zodat er niet meer gespeeld kon worden. Kay wil haar kinderen nu game-vrij opvoeden.