Insomniac helpt mee met Extreme Makeover: Home Edition

J (SocialDisorder)
Het programma Extreme Makeover: Home Edition verbouwt huizen voor mensen die het om de een of andere reden verdienen om beter te wonen. In de nieuwste show helpen ze de familie Westbrook wiens zoon James in juli 2006 door een auto-ongeluk verlamd is geraakt. Twee jaar geleden is de vader door een mortier verlamd geraakt terwijl hij z'n land diende in de Irak-oorlog.

Elke aflevering doen de makers van het programma iets extra's voor de kinderen van het gezin in kwestie. James is altijd al een gamer geweest en sinds het ongeluk is dat niet minder geworden.
Toen Insomniac oprichter en algemeen directeur Ted Price hoorde van de situatie waar de familie Westbrook in zat, besloot hij om het gehele Ratchet & Clank team van 160 man in te zetten om het onmogelijke te doen. In een week tijd hebben ze van James een game-karakter gemaakt inclusief een persoonlijke vliegende schotel, een proces waar normaliter een maand in gaat zitten. De details worden momenteel afgewerkt, maar de basis-mechanics die nodig zijn om hem in de game te verwerken zijn aanwezig. Er is nog niet besloten hoe James een rol in Ratchet & Clank Future zal gaan spelen.