Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer komt er aan

Christophe (SpankmasterC)
Atari maakt veel CRPG fans blij vandaag: ze brengen ons namelijk het nieuws dat er een uitbreiding voor Neverwinter Nights 2 aan zit te komen, met de spannende titel: Mask of the Betrayer.

De uitbreiding wordt ontwikkeld door Obsidian Entertainment, en gaat verder waar het origineel stopte, met een held in nood die op zoek is naar zijn échte lotsbestemming.

In een interview met Gamebanshee geeft Kevin Saunders, lead designer van deze expansion, wat uitleg over wat we kunnen verwachten van de uitbreiding.


Volgens Kevin kunnen we een grotere impact van vierde dimensie verwachten in de game: tijd zal dus een belangrijke impact hebben op de gameplay. Daarnaast wordt er gewerkt aan verbeteringen aan het "companion influence system", het systeem waarmee je door middel van je keuzes invloed wint of verliest bij je mede-helden.

Er wordt verwacht dat Mask of the Betrayer ongeveer 15 uur aan gameplay met zich meebrengt, met daarnaast natuurlijk nog vele extra sidequests die kunnen zorgen voor extra veel gameplezier.

Qua classes wordt er een nieuwe base class toegevoegd, nieuwe prestige classes en ook nieuwe sub-rassen. Een van die prestige classes is compleet nieuw, en ontwikkeld in samenwerking met de Wizzards of the Coast. Daarnaast worden natuurlijk ook de verplichte extra items, spells, monsters etcetera.

De game wordt in de herfst verwacht.