Meer Heavenly Sword concept art en informatie

J (SocialDisorder)
Langzaamaan druppelt er meer en meer informatie over Heavenly Sword naar buiten. Zo is er nu iets meer bekend over het hemelse zwaard uit de titel waar Nariko mee loopt rond te zwaaien. Met één druk op een knop kan dit zwaard namelijk tussen drie verschillende standen schakelen: Speed, Range en Heavy.



Met Speed deel je snelle maar lichte tikken uit. Doordat de zwaarden licht zijn zal Nariko ook veel acrobatiek gebruiken om het geheel een beetje sierlijk aan te kleden.
Met Ranged zullen de zwaarden door middel van kettingen rondgezwaaid kunnen worden, de meest voor de hand liggende vergelijking is natuurlijk Kratos z'n Blades of Chaos in God Of War. In in deze houding komt veel acrobatiek kijken.
Door de zwaarden samen te smelten ontstaat de Heavy-houding. Hoewel trager dan de twee anderen, deelt Nariko met dit zwaard klappen uit die duidelijk pijn doen.




Doordat het schakelen tussen deze houdingen met een druk op de knop gaat, zal je niet alleen combo's binnen één houding los kunnen laten, maar hele reeksen opbouwen door constant van houding te wisselen. Zo zul je een een rits tegenstanders eerst kunnen bewerken met een barrage aan zwaardslagen in Speed-stand, om vervolgens de gecreëerde afstand tussen jou en je vijanden te overbruggen met de Ranged-houding om vervolgens het geheel af te maken met een Heavy aanval.






Die tegenstanders zijn overigens niet voor de poes. Op dit moment staat de teller op maximaal 2400 soldaten in één leger, maar de ontwikkelaar verwacht dit nog op te kunnen schroeven. Elke soldaat heeft bovendien een eigen, individuele AI.





De AI van alle vijanden wordt op één SPU afgehandeld en maakt geen gebruik van het Main RAM, alleen van de RAM die op de SPU zelf zit. Alle vijanden zullen intelligent gedrag vertonen en bataljons zullen door commandanten gegeven orders uitvoeren.
Die orders zullen op een georganiseerde en militaire manier afgehandeld worden, in plaats van 2400 man die staan te wachten om een meisje in elkaar te mogen slaan.