Klein beetje info over Metal Gear Solid 4

Maarten (kepler)
Hideo Kojima heeft tijdens de Australische E3 verteld dat het nieuwste deel van Metal Gear Solid psychologische effecten en gevechten zal bevatten. Zijn praatje bleek de meest populaire op de beurs, en hij had het dus over MGS4 maar ook over de geschiedenis van de serie.

"To make it very simple, in the past Metal Gears, Snake was going into enemy environments--so everyone apart from Snake was an enemy," aldus Kojima. Deze keer zal het echter in een oorlogsgebied zijn waar verschillende landen aan meedoen. Niet iedereen is direct een vijand van Snake. Dit zal voor een nieuw soort spanning zorgen tijdens de game.

"I would also like to challenge the PS3's CPU power for not only what you can see, but also psychological effects, or psychological battles, where it can affect your gameplay."

Kojima wil dus ook iets psychologisch in de game stoppen, die de gameplay zal veranderen. Hoe dit precies zal werken is niet bekend, want hij ging niet in op de details. Hij heeft echter wel gezegd dat MGS4 gewoon exclusief op de PS3 zal verschijnen, maar exacte details zijn nog niet bekend.