Meer content op de video-marketplace

Maarten (kepler)
Steeds meer film-maatschappijen en TV-bedrijven gaan hun producten aanbieden op de video-marketplace op de Xbox 360. Via deze marketplace is het mogelijk om in Noord-Amerika films (groot gedeelte ook in HD) te huren en series te downloaden.

Paramount Pictures zal films voor het eerst in HD gaan aanbieden en Warner Bros. zal films tegelijkertijd op DVD en op de marketplace gaan aanbieden. Een aantal TV-bedrijven zullen meer series gaan aanbieden, waaronder National Geographic die logischerwijs natuurprogramma's zal leveren. ADV Films zal een aantal Japanse anime-series op de marketplace zetten, Total Vid komt met extreme sports en A&E Network zal komen met series zoals Dog the Bounty Hunter en Gene Simmons Family Jewels.

De video-marketplace is een grote hit in de US en nu nu één van de grootste online-uitgevers van films en TV-series. Zeker qua aanbod van HD-kwaliteit films staat Microsoft op nummer één in de US. Wanneer de video-marketplace naar Europa zal komen is nog niet bekend. Dit komt vooral door de complexe regelgeving in Europa.