Iwata in top 30 beste CEO's

koei
Barron's heeft de nieuwste versie van hun jaarlijkse lijstje van beste CEO's gepubliceerd. Onder de negen nieuwe leiders die aan het lijstje van dit jaar zijn toegevoegd bevindt zich Satoru Iwata, Nintendo's CEO.

"While rivals Microsoft and Sony engaged in a hardware war to develop more powerful videogame platforms, Nintendo came up with an elegant and popular alternative in Wii - and Nintendo shares have nearly doubled in the past year zo viel te lezen in het blad.

Iwata is niet de enige persoon uit de gamesindustrie die op een lijstje van Barron te vinden is geweest. In het verleden heeft Paul Eibeler, van Take Two interactive, de twijfelachtige eer gehad om genoemd te worden als slechtste CEO van 2005, in het licht van de Hot Coffee Mod.

Dat de slechtste en één van de beste CEO's op bepaalde gebieden vreemd genoeg de handen ineen slaan blijkt uit het feit dat Nintendo in onderhandeling is met Take Two om de GTA franchise over te brengen naar de Wii. Manhunt 2, ook een game die uitgegeven wordt door Take Two, zal komende zomer al op de Wii moeten verschijnen.