Europa belangrijkste continent voor Sony

Niels (Boris-The-Blade)
Voor Sony en de PlayStation is Europa het belangrijkste continent. Sony Worldwide Studios baas Phill Harrison gaf dit aan in een interview. Hij gelooft dat succes op de Europese markt de doorslag geeft voor het algehele succes van de console.

Van de drie 'continenten', Verenigde Staten, Japan/Azië, Europa is de laatste door de hoeveelheid verschillende landen, volken en culturen van het grootste belang. Volgens Harrison is het een compliment aan de Europese markt dat er bij deze launch meer consoles verscheept zijn dan bij enige andere PlayStation launch. Hij 'vergeet' daarbij alleen dat er bij de launch in de VS en Japan gewoon niet meer consoles beschikbaar waren.

Dat Japan en de VS eerder aan de beurt kwamen doet er volgens de topman van Sony niet toe, want emotioneel hecht hij de meeste waarde aan de Europese launch. Harrison vindt het namelijk erg belangrijk dat Europese klanten de beste console krijgen.

"I've seen PlayStation 1 and PlayStation 2 launched on Oxford Street but this is the most meaningful for me personally, because I think it's so important not just for our industry but for UK consumers - the fact that they're going to get the best machine with the best software support, the most Network service and the firmware update."

Dat Phill Harrison erg begaan is met ons arme Europeanen blijkt ook uit het volgende citaat.

"They had to wait, and I feel really bad about that. But I'm hoping we can make it up to them with the quality of software that we've got coming out."

Maar gelukkig is de machine vanaf vandaag verkrijgbaar en kunnen we samen met Phill Harrison deel uitmaken van de grootse toekomst die de PS3 volgens hem tegemoet gaat.