Xbox-live accounts niet gehacked?

Niels (Boris-The-Blade)
Microsoft ontkent dat er Xbox-live accounts zijn gehacked. Dit als reactie op de klachten van verschillende spelers die beweerden dat hun gamer tag tijdens het spelen was gestolen.

Kevin Finisterre bracht het probleem aan het licht, nadat hij zelf ook gehacked was. Naast Finisterre zijn er nog circa 50 andere personen die claimen gehacked te zijn en daarnaast is er de zogenaamde Infamous Clan die toegeeft accounts te hebben gestolen. Volgens Finisterre zou het goed mogelijk kunnen zijn dat gegevens zijn verkregen via (onwetende) medewerkers van de Xbox-live helpdesk, "One of the first posts said they were not stealing the account details but being given them by Xbox Live support".

Maar Microsoft blijft er bij dat er geen probleem is met de veiligheid van Xbox-live. Finisterre spreekt er schande van, dat er in zijn ogen niet serieus naar gekeken wordt, terwijl meerdere mensen er al slachtoffer van zijn geworden. "There are people out there begging for help and they clearly aren't getting it" aldus Finisterre.