[Gerucht] Microsoft brengt bod uit op Take 2

Bernd (Retuobak)
Enkele dagen geleden werd al bekend dat uitgever Take 2 Interactive mogelijk te koop zou komen te staan. Nu zegt Worthplaying te hebben vernomen van een bron binnen Rockstar Vancouver, één van de studios in het bezit van Take 2, dat Microsoft een bod zou hebben gedaan of interesse zou hebben in het aankopen van de uitgever. Of het waar is moet maar blijken, maar de impact van een dergelijke overname zou groot zijn.

Take 2 Interactive is namelijk eigenaar van onder andere Rockstar Games, Firaxis en Irrational Games. Hiermee heeft ze franchises als Civilization, Bioshock en Bully in haar bezit, maar nog belangrijker, de absolute hoofdprijs, de Grand Theft Auto franchise. Een overname door één van de platformhouders zou dus betekenen dat Grand Theft Auto games voortaan exclusief voor die platforms zouden verschijnen.

Er is echter een goede reden om dit gerucht met een grote korrel zou te nemen, eerder liet Microsofts Shane Kim al weten dat de softwaregigant uit Redmond geen enkele interesse had in de overname van eender 3rd party uitgever. Of dat veranderd is nu grote titels als Grand Theft Auto IV voor het oprapen liggen als exclusive valt te betwijfelen, maar de mogelijkheid bestaat zeker.