Meer details Fable 2

J (SocialDisorder)
Peter Molyneux heeft de feature onthuld die hij angstvallig geheimhield. De feature in Fable 2 waar hij het meest enthousiast over is blijkt een hond te zijn.
De hond is onderdeel van het hele emotie-systeem dat door Fable 2 heen loopt. Je trouwe viervoeter zal je overal volgen, vijanden afleiden of aanvallen, en zelfs geheime items voor je kunnen vinden. De hond zal, net als in Black & White, een weerspiegeling zijn van het gedrag van zijn meester. Gedraag jij je als een gemene boevemans, dan zal je hond meer richting een soort Dobermann-Pincher-achtig creatuur veranderen. Ben je echter een rasechte padvinder, met het gouden hart op de juiste plek, dan zal je met een fluffig vrolijk keffertje uit questen gaan.
De liefde van je hond voor je personage zal ongekend zijn, want tijdens de demonstratie liet Molyneux zijn gewonde hond achter, die vervolgens maar naar huis (jouw huis) strompelt.

In dat huis zal ook jouw gezin wonen. Dat gezin kun je geheel zelf samenstellen. Te beginnen met je personage, je kunt namelijk voor een vrouwelijke of een mannelijke held kiezen dit keer. Je partner kan van het andere geslacht zijn, maar ook het homo-huwelijk wordt niet geschuwd in Fable 2.
In dit huwelijk kun je ook besluiten om met elkaar naar bed te gaan, en kiezen om veilige of onveilige seks te hebben. De laatste kan leiden tot zwangerschap, en dus tot kroost. Het kind dat ter wereld gebracht wordt zal een fysieke overeenkomst met jou hebben.
Het houdt dus ook in dat als je een vrouwelijk personage speelt, je het spel tijdelijk zwanger moet spelen. Of zwangerschap invloed heeft op je stats is nog onbekend.

Wat zal Fable 2 zeker niet krijgen? Ten eerste: miskramen, Fable 2 moet geen zwangerschapssim worden, aldus Molyneux. Daarnaast zal je hond niet veel onderhoud vergen, Molyneux wil dat de sidekick een ondersteuning wordt, en niet een obstakel. Tenslotte zal de mini-map uit Fable 1 ook verdwenen zijn, die tot grote ontsteltenis van Molyneux de aandacht van de graphics afleidde.

Tot slot bracht de beste man ook nog wat licht in het duister omtrent de releasedate. Hij bevestigde dat de game zeker in 2007 niet meer uit zal komen.