Opletten tijdens het oversteken

Steven (Steeven)
Wie in New York wandelt, jogt of fietst met een iPod in zijn of haar oor en de straat oversteekt krijgt een boete van $100 dollar. Althans, als de senator van de staat, Carl Kruger, deze wet goedgekeurd krijgt. Het verbod geldt ook voor het gebruik van mobiele telefoons, handhelds en andere elektronische apparatuur.

Typisch Amerika? Mwah, de senator heeft in ieder geval een reden. In september is er een 21-jarige man overleden die, luisterend naar muziek op zijn iPod, de straat overstak en werd geschept door een bus. Hetzelfde overkwam een 23-jarige iPod luisteraar afgelopen maand.

"[...]
"If you're so involved in your electronic device that you can't see or hear a car coming, this is indicative of a larger problem that requires some sort of enforcement beyond the application of common sense," Kruger said.
[...]"


De inwoners van New York reageren gemengd op het wetsvoorstel. Zo zegt de 16-jarige Charlotte Troisgros dat ze inderdaad niet op het verkeer let als ze aan het bellen is tijdens het oversteken. Christopher Murray denkt daar anders over. De advocaat vindt dat de overheid mensen niet zoveel regels moet opleggen. 'What's next, give someone a fine for not looking both ways?', aldus Murray.

De bedoeling is in ieder geval dat iemand best gebruik mag maken van de eerder genoemde apparatuur, maar dat de headphones even uitgedaan worden tijdens het oversteken. Opletten dus tijdens het oversteken. Wie dat niet doet riskeert een boete zodra de wet goedgekeurd wordt.