Nancy Drew beleeft avonturen op de DS

Astrid (lizardtattoo)
In de Verenigde Staten is de Nancy Drew-serie de best verkopende serie adventure-games ooit. De adventures zijn gebaseerd op een serie boeken voor tienermeisjes met in de hoofdrol de amateur-detective Nancy Drew. Er zijn inmiddels vijftien games verschenen op de PC (wie een demo wil proberen kan terecht op de site van Her Interactive).

Ontwikkelaar Gorilla Systems Co. werkt aan een nieuw mysterie in de serie, Nancy Drew and The Deadly Secret of Olde World Park. Dit spel zal uitkomen op de Nintendo DS en uitgegeven worden door Majesco Entertainment. Het spel staat gepland voor een wereldwijde release later dit jaar.

De Europese Marketing manager John Merchant vindt dat Nancy een lichtend voorbeeld is voor de hedendaagse jeugd: "Today's Nancy Drew is a very strong, female lead heroine whose independence and perseverance make her an excellent role model. Our new Nintendo DS game captures the spirit of this classic character and brings Nancy to life in an interactive, graphic novel inspired world."

In Nancy Drew and The Deadly Secret of Olde World Park kruip je in de huid van Nancy en moet je het mysterie van de in het luxe vakantie-oord "Olde World" verdwenen miljonair Thaddeus Belmont oplossen. Dat doe je door aanwijzingen te verzamelen, puzzels op te lossen, verdachten te achtervolgen en kamers binnen te sluipen. Het spel bestaat uit vijftien steeds moeilijker wordende hoofdstukken. Het Touch!scherm wordt gebruikt tijdens conversaties, in allerlei mini-games, en in Nancy's Clue Journal om plattegronden, je inventaris en je takenlijst te bekijken.