Illegale Lineage server aangepakt

Mambaman
Een perfect idee zou je denken. Gestolen bestanden kopen van een populair spel, wat servers huren en dan gamers uitnodigen om een spelletje te spelen voor een goedkoop prijsje.

Een man in Californië had dit idee. En hij had ook niet verwacht dat hij na verloop van tijd gepakt zou worden. Na meerdere waarschuwingen van NCsoft is hij uiteindelijk toch door de FBI in de kraag gevat. Volgens de FBI heeft NCsoft door de server van deze man, www.l2extreme.com, een schadepost van 750.000 dollar opgelopen.

In 2003 was de Lineage sourcecode gestolen door een gebruiker in China die het daarna op de zwarte markt verkocht. De eerste kopers hiervan boden zich snel aan, waaronder ook de man achter www.l2extreme.com. In 2006 was een schatting gedaan dat er 50.000 actieve spelers waren bij www.l2extreme.com.

Twee jaar na de start van zijn site heeft de man, ondanks meerdere beloftes om te stoppen met de server, krachtigere servers aangeschaft. Dit heeft hij verrekend door de spelers te vragen voor een donatie. Op deze manier heeft hij meer dan $25,000 (19,333 Euro) in minder dan 2 dagen verzameld.
Hierop reageert de FBI: "Zelfs al zou de website geen inkomen hebben, de praktijken blijven illegaal, en zijn in strijd met de copyright wetten."

In november 2006 is www.l2extreme.com uiteindelijk offline gehaald. Dit gaf aanleiding tot volgen, en diverse andere illegale servers sloten vervolgens hun deuren. De straf die de man kan krijgen kan oplopen tot 5 jaar cel en een boete van $250,000 (193.192 Euro).


Met dank aan Ge4ce voor het melden van dit nieuws in onze Nieuwssubmit.