Twelve Interactive komt met twee nieuwe games voor de Wii

Maarten (kepler)
De Italiaanse game-ontwikkelaar Twelve Interactive heeft aangekondigd dat ze een officiële ontwikkelaar zijn geworden voor de Nintendo Wii. Ze zijn ook al bezig met twee nieuwe games voor de Wii: Crash Dummy vs. The Evil D-Troit en Starblaze: Ultimate Battle.

"The Nintendo Wii is a perfect console to work on for small independent developers like us. It give us the opportunity to work on triple A games, with [a] very reduced budget, Crash Dummy Vs The Evil D-Troit Wii version [published by Oxygen Interactive] will take full advantage of the innovative Wii Remote and Nunchuk controllers, transforming the game experience into a fresh brand new experience." aldus Giuseppe Crugliano van Twelve Interactive.

Crash Dummy vs. The Evil Detroit zal dus volop gebruik maken van de mogelijkheden die de Wii-controller zal bieden. De game is een actie-game waarin de held Crash Dummy zijn vriendin moet redden van de schurk D-Troit. De game maakt ook gebruik van de Havok physics-engine en er is een interactieve omgeving. Dit jaar moet het spel nog in de winkels liggen zal ook verschijnen op de PSP, PS2 en de Nintendo DS.

Starblaze: Ultimate Battle is een next-gen game met gigantische werelden, robots en een diepgaand verhaal. Van deze game is verder nog weinig bekend en ook een release datum is niet bekend.