Xbox 360 gekraakt?

Maarten (kepler)
Ongeveer 14 maanden na de launch van de Xbox 360 lijkt het erop dat de console gekraakt is. Het zou binnenkort mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld Linux te draaien op een 360. Op een hackers-conferentie heeft een anonieme hacker een soort presentatie gegeven van zijn hack.

In het filmpje zie je de anonieme hacker een beetje rommelen met een Xbox 360 en een laptop. Vervolgens wordt het spel King Kong opgestart, en na een tijdje zie je een Linux en OS X logo waaronder staat: Coming Soon. Deze beelden zouden via zelf geschreven software op de Xbox 360 getoond worden.

Veel critici zeggen dat deze hack niet heel erg betrouwbaar is. Er is nog geen documentatie verschenen en de beamer hoeft natuurlijk niet aangesloten te zijn op de Xbox 360 (het filmpje is niet heel erg duidelijk). Ook schijnen de in-game filmpjes van King Kong makkelijk aangepast kunnen worden, en is deze truuk ook mogelijk met een PC en development kit. Het enige wat erop wijst dat dit geen hoax is is het feit dat deze hacker spreektijd heeft gekregen van de Chaos Computer Club, één van de meest gerespecteerde hacker-organisaties.


Let op: Links van en naar piraterij/warez worden zoals altijd NIET getolereerd!