SEGA gaat nieuwe Alien-games maken

J (SocialDisorder)
SEGA en 20th Century Fox hebben een deal gesloten voor de productie van games gebaseerd op de Alien-films.

SEGA heeft aangekondigd dat deze games zowel op de PC als op de next-gen-consoles zullen verschijnen, en dat daar zeker een FPS en een RPG tussen zullen zitten. De eerste game zal in 2008 het licht zien.

Tevens is SEGA in gesprek met onder meer Lance Henriksen en Sigourney Weaver om hun uiterlijk en stem in de game te kunnen gebruiken.

Rob Lightner, vice-president Business Development bij SEGA, heeft aangegeven dat SEGA licensing erg serieus neemt, en alle opties op dit moment open laat. Ze willen "Alien" aangrijpen om licensed games naar een volgend niveau te tillen.



Mike Gallo, die de productie van de Alien-games op zich gaat nemen, zei dat de games de verhaallijn van de films niet zullen volgen. In plaats daarvan zullen de games putten uit de rijke geschiedenis en de algemene Alien-backstory waar de films op gebaseerd zijn.

De games en films zullen wel raakvlakken kennen. De films worden als inspiratie gebruikt, en ook karakters uit de films zullen waarschijnlijk hun opwachting maken. Bovendien zullen er wellicht vragen beantwoord worden die de liefhebbers van de films nog hebben. Volgens Gallo zullen de nieuwe Alien-games zich van eerdere games onderscheiden door de next-gen technologie.

20th Century Fox heeft overigens de licentie beperkt tot de Alien-films. De Alien vs Predator-licentie, waarvan een tweede film binnenkort verschijnt, is niet in deze deal inbegrepen.
Elie Dekel, executive vice-president voor 20th Century Fox Licensing and Merchandising, heeft aangegeven dat er andere licenties beschikbaar zijn die in de toekomst een game-franchise kunnen worden. Zij noemde met name "Big Trouble in Little China", "The Fly" en "Fantastic Voyage".

SEGA is de laatste tijd erg actief op het gebied van licensing. Zij hebben de game-rechten voor Paramounts "Charlotte's Web", "Iron Man" van Marvel en de "His Dark Materials: The Golden Compass" trilogie van New Line Cinema gekocht.