Time magazine over PS3

Richard (Richardfun)
De afgelopen maanden was er elke week wel een analist die een mening had over de PS3, en vaak was deze mening vrij negatief. Velen verwacht(t)en dat de PS3 onder andere vanwege de hoge prijs niet goed zal verkopen, en dat Sony haar leidinggevende positie kwijt zou raken op de console markt. Nu doet zelfs Time Magazine een duit in het zakje en ook zij zien de toekomst somber in voor de nieuwste console van Sony.

In het artikel, met de titel "Sony's Playstaion 3 is not worth the hype", levert Time ongezouten kritiek op de PS3 en schuwt de auteur het zelfs niet om naast objectieve kritiek ook gebruik te maken van (ongefundeerd) sarcasme. Een goed voorbeeld hiervan is dit: "the Playstation3 is powered by a stupendously powerful chip, the "Cell processor." (I'm sorry, but naming a computer chip is like naming your genitals: you're compensating for something.)."

Voor de rest zijn de punten van kritiek die Time geeft niet nieuw, maar wel grotendeels op feiten gebaseerd. De prijs van de console, het gebrek aan exclusives, de moeilijkheid van het ontwikkelen voor de console en ook het ontbreken van een rumble-functie in de controller van de PS3 worden door de auteur als punten van kritiek aangehaald.

Voor het volledige artikel klik je hier.