Veel mensen niet goed op de hoogte van prijs PlayStation 3

koei
Veel Amerikanen zullen komende vrijdag erg gaan schrikken als ze hun PlayStation 3 gaan kopen, zo bleek uit een onderzoek van Compete. Het onderzoek, dat zich richtte op actieve gamers en afgelopen oktober gehouden werd, gaf aan dat 48 procent van deze groep denkt dat de PlayStation 3 voor minder dan 300 US dollar in de winkel zal liggen.

Toen deze groep vervolgens de echte prijs verteld werd (US $499 / $599 voor de 20GB / 60GB versies) vond 60 procent hiervan deze prijs veel te hoog. Van de totale onderzochte populatie vond 73 procent de aanschaf van een PS3 te duur. De prijs van een Wii zal potentiele kopers minder af gaan schrikken, 75% van de ondervraagden verwachtte dat deze meer dan 200 dollar zou gaan kosten. De Wii zal in de Verenigde Staten 249 dollar gaan kosten.

Van de huidige PS2-bezitters zegt 63 procent de PS3 te zullen gaan halen, terwijl slechts 39 procent van de GameCube-eigenaren zegt een Wii te zullen gaan halen. Van de GameCube-eigenaren zegt 40 procent een PS3 te zullen gaan kopen.

Momenteel is er het meeste vraag naar de PlayStation 3, gevolgd door de Wii. Er is het minste vraag naar de 360, maar deze is dan ook al geruime tijd verkrijgbaar in de winkel.