Mainstream media pikken Bully-rel op

Mark (Strolie75)
Bully, het nieuwe spel van Rockstar Games (in Europa bekend onder de naam Canis Canum Dinges) zorgt weer voor een nieuwe rel. Deze keer is niet extreem geweld of pesten de oorzaak van de ophef, maar een kus tussen de mannelijke hoofdpersoon en andere jonge mannelijke karakters. Blijkbaar is het mogelijk om naast meisjes ook jongens in het spel te kussen, waaronder zelfs een jongetje met een donkere huidskleur.

Deze scène heeft de naam "Warm Tea" gekregen en het nieuws is inmiddels opgepakt door de internationale nieuwsdienst Reuters. Het lijkt nu slecht een kwestie van tijd voordat dit nieuws wordt opgepikt door de mainstream media. Hoe hiervan verslag van zal worden gemaakt zal voorspelbaar van land tot land wisselen.

Intussen hebben echter al een paar mensen een reactie gegeven. Zo heeft Eliot Mizrachi, woordvoerder van de Amerikaanse keuringsinstatie ESRB laten weten dat hij bekend was met deze content en Bully daarom een T(een) rating heeft gegeven. Hij voegde er ook aan toe dat hij deze rating toentertijd ook aan The Sims 2 heeft gegeven wegens gelijksoortige scènes. Ieders favoriete advocaat Jack Thompson naam hier uiteraard geen genoegen mee en heeft intussen een brief gestuurd naar Patricia Vance, de presidente van ESRB. Daarin zegt hij het volgende:


"We just found gay sexual content in Bully, as Jimmy Hopkins makes out with another male student. Good luck with your 'Teen' rating now, Patty."

Rockstar heeft intussen nog niks van zich laten horen. Dit is ook niet echt nodig aangezien dit voor hun een win/win situatie is. Niet alleen was (in tegenstelling tot de Hot Coffee mod) de content voor de keuring bekend, ze boeren goed bij deze gratis publiciteit. Bully was afgelopen week namelijk de op twee na best verkopende game in de V.S.



De kus in kwestie