FFXII DS update

Roy
Er is wat meer bekend geworden over het Final Fantasy XII deel op de Nintendo DS: Final Fantasy XII: Revenant Wings. Het verhaal speelt, in tegenstelling tot eerder werd aangenomen, NA de gebeurtenissen in FFXII op de PS2. Het draait in FFXII:RW allemaal om Vaan, een piraat, die op zoek is naar waardevolle schatten in de wereld van Puruvama, een zwevend stuk land. Je kan tijdens de game zowel op Puruvama als op de grond eronder avonturieren. De wereld van Ivalice (uit het PS2 deel) zit niet in z'n geheel in de DS versie, maar enkele bekende en belangrijke locaties kun je wel bezoeken.

Omdat de DS een handheld is zal de game zo geprogrammeerd worden dat je met korte speelsessies toch een flink eind komt. Het verhaal is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken en je gaat snel door het verhaal heen. Dit verhaal zal echter wel de bekende Final Fantasy drama bevatten, hou het zakdoekje dus maar vast gereed!

Het battlesysteem is grotendeels vernieuwd ten opzichte van de PS2 versie, maar je komt tijdens het spelen wel herkenbare dingen tegen. Zo zal het gambit systeem in afgeslankte vorm in de game zitten. Een battle is trouwens volledig met de stylus te spelen.

Naast Vaan komen ook Fran en Balthier terug in de DS versie en verwacht wordt dat je uiteindelijk meer medespelers in je team hebt dan in de PS2 versie. Ook de Summon Creatures die welbekend zijn in FF games zullen terugkeren en deze game zou wel eens het grootste aantal Summons ooit voor een FF game kunnen bevatten. Het gebruik zal echter wel iets anders zijn dan dat je gewend bent.

Tot slot is beloofd dat de DS features flink gebruikt zullen gaan worden. De stylus is er dus om je battles mee te spelen en het tweede scherm zal écht gebruikt worden, niet simpelweg voor een Map of Statusscreens. Het enige waar nog niets over bekend is, is het wi-fi gedeelte van de DS. Multiplayer? Online? We zullen moeten wachten op de eerste details daarover, die je uiteraard op FOK!games zult terugvinden.