Nieuwe consoles lopen fataal vast na herfstupdate

Roy
De nieuwe update voor Xbox 360 is sinds gisteren te downloaden en fixt een hoop zaken. Ook voegt het nieuwe dingen toe als het streamen van video vanaf je PC. Het gaat echter niet altijd goed, onze collega's bij Insidegamer leggen uit wat er kan gebeuren:

De grote dashboard herfstupdate is fataal voor nieuwe Xbox 360 spelcomputers. Dit bericht geldt als waarschuwing voor de mensen die vandaag een Xbox 360 hebben gekocht of van plan zijn op zeer korte termijn een Xbox 360 te gaan kopen.

Dit probleem doet zich alleen voor bij de registratie van Xbox Live op een geheel nieuwe Xbox 360.

Wanneer je met een nieuwe Xbox 360 de volgende stappen doorloopt zal je een fatale 'System Error' krijgen. Doe dit dus niet!

- Start de console op;
- Kies de taal;
- Kies voor 'I am a member of Xbox Live';
- Verplichte Xbox Dashboard Update begint te downloaden;
- De update installeert zich;
- Het systeem reboot zich, het Xbox 360 logo verschijnt;
- Fatale 'System Error E71'.

Wanneer je deze 'System Error E71' krijgt, kan je niets meer met je Xbox 360. Heb je de spelcomputer tussen vandaag en 14 dagen geleden gekocht? Dan kun je hem terugbrengen naar de winkel. In alle andere gevallen dien je contact op te nemen met de Xbox Customer Support.

Een officiële verklaring van Microsoft is er nog niet. Er zijn op verschillende online fora tientallen mensen die klagen over dit probleem. Wij raden bezitters van een splinternieuwe Xbox 360 aan om voor een 'Offline profiel' te kiezen en de Xbox 360 niet te verbinden met een netwerk/het internet.

Wij wensen iedereen die dit probleem heeft in ieder geval veel sterkte.