Knights of the Nine quests ook naar 360 en PC

Mark (Strolie75)
Kortgeleden werd bekend dat de succesvolle RPG Oblivion ook op de PS3 zou verschijnen. Hierbij voegt ontwikkelaar Bethesda extra content toe in de vorm van een nieuwe fractie genaamd The Knights of the Nine, waarvoor de speler opdrachten kan uitvoeren. The Knights of the Nine worden door de makers omschreven als de goede tegenhanger van The Dark Brotherhood.

Voor eigenaren van de PC of Xbox 360-versie van Oblivion die misschien baalden dat ze deze quests niet zouden kunnen spelen is er nu goed nieuws. In een interview met IGN verklaarde Todd Howard (executive producer voor Oblivion) dat de extra content voor de PS3 straks gewoon valt te downloaden voor de andere versies van het spel.


”We always aim to have all our content available across all platforms, so that is our goal”.

Opmerkelijk is echter wel dat, hoewel de extra content van de PS3-versie beschikbaar wordt gesteld voor bezitters van een PC of een Xbox 360, dit omgekeerd niet het geval is. De huidige downloadable contant voor Oblivion zal niet aanwezig zal zijn op het Playstation 3 schijfje. Of deze in de toekomst ook voor de bezitters van de console van Sony te downloaden zal zijn in nog onduidelijk en ligt volgens Bethesda in de handen van Sony.


”The downloadable content is actually designed to work with a game that is in-progress and doesn't work as well with a new game. So instead we focused on Knights of the Nine as the new stuff to add to Oblivion that would work well no matter where you are in the game. Downloadable content is something we'd like to support on PS3, but right now that's really in Sony's hands”.