Nieuwe beelden van Alan Wake

Bernd (Retuobak)
Op Intels IDF conferentie zijn er een aantal nieuwe beelden getoond van Remedy's aankomende horrorgame voor PC en Xbox 360, Alan Wake. De beelden zijn van de PC versie die draait op een systeem met een quad core CPU. Verder kwam er wat nieuwe info vrij. Zo zou de engine van Alan Wake zich aanpassen naarmate er een single core, dual core of quad core CPU gebruikt wordt. De game zal dan ook qua presentatie het meest te bieden hebben op een systeem met een quad core CPU.

Verder vertelde Remedy's vertegenwoordiger bij IDF, Markus Maki, dat men er 18 maanden aan ontwikkeling van Alan Wake op heeft zitten. De verschillende CPU cores worden gebruikt om data te streamen voor nieuwe gebieden en om de output voor de grafische kaart om te renderen voor te bereiden.

Een opvallend detail is nog dat Alan Wake nauwelijks zal draaien op systemen met een single-core CPU. Enkel op de krachtigste single core CPU's zal het draaien, en dat niet zonder het enorm inleveren op de grafische kant van de game. Verder hoopt Remedy de Xbox 360 vergelijkbaar draaiende te krijgen met de PC versie, en zonder laadschermen.

De nieuwe beelden zijn hier te bekijken. Ook hier is de footage te streamen.