Zee-ridders op screens PT Boats

David (Delraich)
PT Boats: Knights of the Sea is een botensim in de Tweede Wereldoorlog. De game wordt gemaakt door Akella, bekend van een handjevol piratengames (onder andere Pirates of the Caribbean en Sea Dogs). Nu willen ze dus hun waterige ervaringen loslaten op de Tweede Wereldoorlog. Hierbij worden ze overigens geholpen door 1C/Maddox Games, bekend van de Sturmovik games.

PT boats (torpedobootjagers) zijn kleine, wendbare schepen die vaak in grote aantallen werden ingezet voor patrouilles en escort-missies. Kenmerk was dat ze bewapend waren met torpedo's. In PT boats neem jij de controle over zulk een boot, en kan je enkele missies of een campaign spelen voor de Geallieerden, Duitsers of Russen. Je kan ervoor kiezen om "gewoon" de kapitein te spelen en je schip heelhuids door de gevechten te leiden. Daarnaast geeft de game je de mogelijkheid om elk crew-lid over te nemen. Zo kan je dus eigenhandig wat vliegtuigen uit de lucht knallen of wat torpedo's het water in jagen.

De game draait op een verbeterde STORM engine (gebruikt in Pirates of the Caribbean). STROM 2.5 moet op verbluffende wijze het water op je scherm tonen. Daarnaast is die aangepast om de moderne physics toe te laten. Zo zal je worden getrakteerd op realistische collision damage, realistische explosies en een uitgebreid schademodel.

Voor meer info: officiële website. Daar vind je meer screenshots en twee trailers.