Europese Nintendo Wii conferentie

Roy
Nadat Japan en Amerika al aan de beurt zijn geweest komt nu eindelijk Europa. Om 13u begint de persconferentie in Londen alwaar Nintendo de Europese launchdetails van de Wii bekend zal gaan maken. FOK!games zal zo goed mogelijk deze gebeurtenis volgen en dit bericht regelmatig updaten met nieuwe info. Poets die F5 knop maar even en koester 'm, want je gaat hem nodig hebben de komende paar uur!

14:45u: Hier komt ie dan he: 8 december, 249 euro. Meegeleverd worden een witte Wii, Wiimote, Nunchuck en Wii Sports (en de kabels). Games voor 49 tot 59 euro en er zullen zo'n 15 tot 20 games zijn in de launchperiode.

14:30u: Eurogamer had gelijk, de tennissers Tim Henman en Greg Rusedski zijn inderdaad aanwezig en gaan nu Wii Tennissen.

14:25u: Virtual Console tijd. Bij de launch zullen er zo'n 15 oude NES/SNES en N64 games te downloaden zijn. Maandelijks komen er hier ongeveer 5 tot 10 bij. Zodra je de games gedownload hebt zijn ze altijd toegankelijk en krijg je er een extra Channel bij, het Virtual Console Channel.

14:20u: Uitleg over Wii Channels. Als je de Wii aanziet krijg je het Wii Channel, daarna Disc Channel (voor Wii en Cube games) en er worden ook zaken getoond als het Photo Channel. Allemaal extra's die de Wii heeft om meer mensen aan de Wii te krijgen.

14:10u: Wiiboxing wordt getoond. Mevrouw Gabby Logan speelt tegen Iwata. Nu komt Iwata het podium op en krijgen we misschien waar we op wachten!

14:05u: De DS is er weer bij gehaald als voorbeeld van Nintendos nieuwe visie. Nintendogs. Brain Training. Het welbekende verhaal dus.

14:00u: Filmpjes van Wii spelende mensen, quotes over hoe tof de Wii wel niet is. Maar nog geen nieuws.

13:55u: YES! We zijn begonnen. Bijna een uur te laat

13:50u: Tim Henman en Greg Rusedski schijnen aanwezig te vertelt Eurogamer ons. Die komen misschien voor de presentatie van Wii Tennis?

13:30u: MEGATON. Er gebeurt nog steeds niets.

13:15u: Er komen nog steeds mensen binnen. Even geduld aub.

13:10u: Op het podium staan er allemaal schermen die beelden van Wiigames laten zien. Nintendo chief Iwata is aanwezig.

13:00u: Zoals gebruikelijk begint het niet helemaal op tijd. Met een paar minuten moeten we echter losgaan.