EA komt met skategame voor PS3 en Xbox360

Jaap (dikkedorus)
"Alleen op een skateboard staan zelf is nog realistischer." Electronic Arts kondigde aan dat de nieuwe skategame SKATE in 2007 zal worden uitgebracht op de PS3 en XBOX360. De game belooft innovatieve besturing en een grote mate van interactie met de omgeving.
De game bevat veel jonge profs zoals Danny Way, Mika Carroll en PJ Ladd. Volgens EA zal dit de meest authentieke skategame tot nu toe worden.

“SKATE is het mekka voor skaters en gamers die een authentieke skategame willen”, aldus Scott Blackwood, uitvoerend producent van EA Black Box. “We willen het echte skategevoel overbrengen. De innovatieve analoge besturing, natuurgetrouwe animaties, intelligente camerabewegingen en speciale effecten maken dit mogelijk. Alleen zelf op een skateboard staan is nog realistischer.”

De besturing zal afwijken van het huidige "buttonsmashing" van eerdere skategames. De nieuwe Flickit-besturing gebruikt beide analoge joysticks voor het sturen en tricks. De bedoeling is dat de gamers hun tricks nog verder zelf kunnen vormgeven en zo hun eigen skatestijl kunnen bepalen.